Гард смени Берое със Серия С в Италия, изненадан е: От юноша не съм имал тренировка 3 часа само баскетбол

станислав цонков

Станислав Цонков ще продължи кариерата си в Италия. Гардът ще носи екипа на Агрополи в Серия С. Миналата година Цонков игра първо за Охрид в Македония и след това за Берое в НБЛ. Преди това той се състезаваше за родния Черно море.

„Това е отбор с много сериозни традиции, но след сериозна криза отпада от Серия А. Сега амбициите са да се спечели промоция и отборът да върви напред,“ разказа Цонков за новия си тим.

„Има още един чужденец в отбора, литовски състезател, тежко крило. Треньорът е сърбин с много сериозна визитка зад гърба си. Тренираме доста професионално, честно казано малко неочаквано за мен, но тренировките са понякога по 3 часа. От юноша не съм имал тренировка само баскетбол 3 часа,“ допълни гардът.

„Условията са прекрасни, градът е на морето, всичко е осигурено, което е добре, защото не мислиш за нищо и имаш повече време, което те държи фокусиран на тренировка,“ завърши Цонков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ