Голямо дерби в „Коматево“ засенчи неадекватника Чинков! 90 минути, хванати гуша за гуша, Ботев и ЦСКА направиха хикс за Левски и Лудогорец (СНИМКИ)

PSX_216
Ботев Пд-ЦСКА 16

Страхотен двубой, но без голове, направиха Ботев Пд и ЦСКА в първото дерби на шестия кръг от Първа лига. Нулевото равенство в „Коматево“ щеше да бъде помрачено от страхотните съдийски грешки на бригадата ръководена от Волен Чинков, ако не бе страхотният и борбен футбол, който двата отбора демонстрираха през всичките 90 минути. На два пъти Кирил Десподов бе спрян с несъщестуващи засади да излезе сам срещу Даниел Кайзер, а дузпа за нарушение на Борис Секулич срещу Густаво Афонсо бе подмината с лека ръка.

Двубоят започна с положение пред вратата на ЦСКА. Тодор Неделев центрира от ъглов удар в първата минута, Кампос изпревари персоналния си пазач на първа греда и с отклони с глава, но покрай целта. В следващите минути Ботев повече владееше топката и не позволяваше на „червените“ да организират атаки. Такава имаше в 12-та минута, когато Едвин Джеси нахлу в наказателното поле, залъга съперник и прати успоредно на голлинията към Мауридес и Кирил Десподов. Костадин Ничев изчисти в тялото на втория, но той не успя да реагира и Йордан Минев изрита далеч от вратата.

Последваха първите две сериозни грешки на съдиите в мача. В двата случая Десподов бе извеждан зад защитата на Канарчетата, но страничният рефер вдигна неправилно флага за засада.

Битката продължи да се води на високи обороти и с много единоборства. След нарушение след едно такова Николай Бодуров успя да отклони с глава към вратата, но много слабо и Кайзер без проблеми спаси. Пред другата врата Неделев преодоля Секулич и стреля по диагонала, но много неточно.

Така се стигна до 42-та минута, в която звездата на пловдивчани стреля силно от границата на наказателното поле. Черниаускас показа рефлекс и изби влизащата под гредата топка, но тя отиде на левия фланг в краката на Густаво. Бразилецът започна надиграване един на един със Секулич, което завърши с нарушение на словашкия десен бек в пеналта. Реферът Волен Чинков обаче не отсъди дузпата и остави играта да продължи, само за да не отсъди нов фаул, този път срещу Стивън Петков на метър извън наказателното поле.

В последните секунди на полувремето Костадин Ничев извърши груб фаул срещу Мауридес в половината на ЦСКА, след който бразилецът се прибра накуцвайки в съблекалнята. Той все пак успя да продължи мача.

Бодуров можеше да оползотвори центриране на Тиаго в първите минути на втората част. Капитанът на ЦСКА отклони с глава, въпреки че бе с гръб към вратата и само сантиметир го разделиха от попадението. Мауридес бе изпреварен от Кристиян Димитров при друга центрирана топка, но в 58-та минута бразилецът надскочи персоналния си пазач и с глава стреля към десния ъгъл на вратата. Топката обаче премина на сантиметри покрай гредата.

„Жълто-черните“ отговориха секунди по-късно с остро центриране пред Черниаускас, което Стивън Петков от няколко метра не успя да засече точно. Дори нападателят да бе отбелязал голът нямаше да бъде зачетен, тъй като имаше вдигната засада.

Двамата треньори направи по една смяна в 65-та минута – в игра за Ботев влезе Антонио Вутов на мястото на Густаво, а за ЦСКА се появи Жоржиньо вместо Тиаго.

В 70-та минута Филипов центрира силно и прехвърли всички в наказателното поле. Вутов овладя от втора позиция и стреля мощно по диагонала, принуждавайки Черниаускас да боксира надалеч.

Васил Шопов влезе в игра за Ботев, а Нестор Ел Маестро направи двойна смяна, пускайки Жанио Бикел и Евандро на местата на Рубен Пинто и Едвин Джеси.

В 80-та минута Жоржиньо можеше да се превърне в герой за ЦСКА, след като получи извеждащо подаване от Мауридес. Крилото обаче бе застигнат от Кристиян Димитров в наказателното поле и защитникът със страхотен шпагат изби топката точно преди завършващия удар.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Равенството в „Коматево“ не е добро нито за Ботев Пд, нито за ЦСКА. „Червените“ временно се изравниха на върха в класирането с Левски с по 16 точки, но „сините“ играят от 21:00 ч. с Берое и могат да дръпнат на три точки пред тима на Нестор Ел Маестро. „Жълто-черните“ пък събраха 10 точки и не успяха да изскочат на третото място, което заемат старозагорци с 2 точки.

БОТЕВ (ПД) – ЦСКА 0:0

Ботев (Пд): Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов (75 – Шопов), Терзиев, Неделев, Афонсо (65 – Вутов), Кампос, Петков

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто ( 78 – Бикел), Джеси (78 – Евандро), Мауридес, Лясков, Малинов, Десподов, Тиаго (65 – Жоржиньо), Секулич


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ