Майсторът от Хасково, за който България обърка в преценката си, грозно, пошло и незаслужено

7 Dni Sport20.03.2024
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Д. Димитров така и не е оценен подобаващо от своята публика. Разбира се, че става въпрос за извадка, а не са 100% от българските фенове на най-аристократични спорт, но също така сме длъжни да признаем, че все пак това е по-голямата част. Става въпрос за феновете тип: „Когато е шампион подкрепям, когато се дъни плюе“. Преценката не е правилна, защото играча е един от най-великите хващал тенис ракета и е познат в цял свят.

Григор Димитров е побеждавал всички най-добри с които се е срещал на корта.

Излизал е с високо вдигнат и стиснат юмрук след мачове с Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев, Андрей Рубльов, Холгер Руне, Каспер Рууд, Хуберт Хуркач, Де Минор, Стефанос Циципас и много други играчи. Той е побеждавал всички от актуалния топ 10 на световната ранглиста.

Тенисист с такива постижения трябва да бъде уважаван и подкрепян винаги, когато е на корта, защото той го прави за България.

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на @pictures_for_tennis


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ