Борислав Михайлов: Не вярвах, че толкова скоро отново ще ми се налага да откривам Конгрес на БФС

7 Dni Sport15.03.2024
Борислав Михайлов,

Президентът на Българския футболен съюз в оставка Борислав Михайлов официално откри Конгреса за нов ръководител на централата. От неговите думи става ясно, че регистрираните делегати са 464, пишат от „Спортал“.

Ето какво заяви Михайлов:

„Конгресът може да започне, тъй като към момента имаме регистрирани 464 делегати, това е повече от половината и е абсолютно достатъчно. Когато пак тук, преди по-малко от 2 години, единодушно приехме стратегията за развитие за периода 2022-2026 г., не вярвах, че толкова скоро отново ще ми се налага да откривам Конгрес на БФС. Не вярвах, защото имах усещането, че вече сме над онези страсти, които изпратиха футбола ни в безтегловност. Смятах, че общата подкрепа към визията и програмата ни, създадени заедно с експертите от УЕФА, които насърчават прагматичното и националното мислене, са взели връх над този лов на вещици, на който се бяхме нагледали и наслушали. Оказа се точно обратното. Дори това не ме засяга или обижда, защото на разочарование и предателства съм навикнал в тези години, в които заемам тази позиция.

Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на позитивно бъдеще – всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин. Всеки може да обещава цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важен момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии. Най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш. Това правих аз, това правихме ние в последните 18 толкова трудни за държавата ни години.

Всички трябва да признаем, че футболът е следствие на държавата и обществото, а не обратното. След малко ще имате възможност да се запознаете с отчета за изпълнението на стратегията ни за по-малко от половината от периода, който всички вие единодушно приехте.

Ще получите ясна представа къде сме успели, къде и защо сме срещнали трудности, какво сме направили и какво предстоеше да направим.

Ще може да направите реална сметка за разликата между автентичния ангажимент и популизма с етикет ангажимент. Него, предполагам, ще го чувате доста в хода на това събрание. Изводите оставям на вас, господа делегати, обявявам Конгреса на Българския футболен съюз за открит“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ