Краев качи отбора си на върха с гол и асистенция

Божидар Краев, Уелингтън Финикс

Божидар Краев продължава да блести с екипа на Уелингтън Финикс. Българинът вкара гол и добави асистенция при победата с 3:0 като гост над Макартър в среща от осмия кръг на австралийското първенство.

С успеха Уелингтън се изкачи на първото място във временното класиране на А-Лигата с актив от 17 точки, на 1 пред втория Мелбърн Виктори. За Краев това бе четвърти гол и първа асистенция в осемте мача до момента – във всички бе титуляр.

Божидар Краев даде аванс на Уелингтън Финикс в 40-ата минута на срещата, когато получи хубаво подаване от Бенджамин Олд във вратарското поле и от близка дистанция не сгреши – 0:1. Това бе и гол №600 в историята на Уелингтън в А-Лигата.

В 58-ата минута Краев допринесе за още едно попадение, след като с хубаво извеждащо подаване намери Коста Барбарусес, а той безпроблемно прати топката в мрежата.

Барбарусес оформи крайното 3:0 в полза на Уелингтън в 61-вата минута след асистенция на Тим Пайне. Четири минути след това Улисес Давила пропусна дузпа за Макартър. За вратаря на Уелингтън Алекс Паулсен това бе трето спасяване на 11-метров наказателен удар през настоящата кампания.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ