Христо Златински: Мотивацията не е най-важна в дербито, има други фактори

7 Dni Sport03.11.2023
Христо Златински,

Бившият играч на Локомотив Пловдив – Христо Златински – сподели мнението си пред „Мач Телеграф” за предстоящото дерби с Ботев.

Той заяви, че мотивацията не е най-важна и посочи кое е ключово.

„Очаквам да стане едно хубаво дерби и се надявам Локо Пд да победи. В последните два мача Ботев победиха с изразителни резултати, но дори и да не се беше случило това, мога да кажа, че във всяко едно дерби формата на отборите няма значение. Няма фаворит в този мач. Това е много голям двубой и всеки, който е играл в него, знае много добре, че така стоят нещата. Класирането в този мач не е от значение. Напоследък Локо Пд загуби точки, но играе много силно. Просто липсваше късмет. Имахме ситуации за гол, но късметът ни изневери.

Това го отдавам изцяло на късмета. Понякога стреляш веднъж и вкарваш, а в след това взимаш и трите точки, но друг път колкото и да атакуваш топката не влиза. Затова тази игра е най-великата. Мотивацията не е най-важна в този мач. Всички говорят за мотивацията, но според мен има други фактори. Може би концентрацията е най-важна и тимът, който повече търси победата, съответно той я взима. Не може да говорим за мотивация и агресивност в този мач. Ако в него не излезеш с хъс, няма смисъл изобщо да си на терена. Това го казвам от опит. Това, че няма да има фенове на Локо Пд със сигурност ще бъде от наш минус, но нашите играчи ще го превъзмогнат. Навсякъде по града феновете на Локомотив ще са много гласовити”, заяви Златински.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ