Левски отпадна с високо вдигната глава от Айнтрахт Франкфурт

IMG_1047

Левски отпадна от Лигата на конференциите, след като допусна загуба с 0:2 от Айнтрахт на „Доче Банк Парк“ във Франкфурт в мач-реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на третия по сила турнир на УЕФА и с общ резултат 3:1 след 1:1 в София „орлите“ продължават.

В 25-ата минута гол за домакините, дело на Омар Мармуш, не бе признат заради засада на египетския нападател. Айнтрахт поведе в 79-ата минута с гол на резервата Джесик Нганкам след асистенция на Марио Гьотце. Седем минути по-късно „орлите“ си решиха всичко с гол на Ельес Шкири с голов пас на Нганкам.

За Левски предстои концентриране в първенството, където в неделя, 3 септември от 21:15ч. „сините“ приемат Хебър на стадион „Георги Аспарухов“, докато Айнтрахт утре от 15:00ч. ще разбере съперниците си в групите на Лигата на конференциите, а в неделя отборът приема Кьолн в двубой от Бундеслигата.

Левски стартира добре срещата и във втората минута Уелтон отне топката от защитник на домакините и проби отлично отляво, след което стреля от малък ъгъл, но изстрелът му бе блокиран.

Айнтрахт пренесе играта в половината на Левски в следващите минути, но така и не създаде опасно голово положение пред вратата на Пламен Андреев,а по-скоро разбърквания в наказателното му поле.

В 20-ата минута Пакстън Аарънсън пробва удар от границата на наказателното поле, но Жереми Петрис бе перфектно позициониран и блокира.

Пет минути по-късно Омар Мармуш бе изведен очи в очи с Пламен Андреев и с прецизен удар в близкия ъгъл прати топката в мрежата му, но попадението не бе признато заради засада на Мармуш.

В 26-ата минута Мармуш отново остана сам срещу Андреев, като този път българският страж застана добре и отрази ударът, но така или иначе египтянинът отново бе в нередовна позиция.

Пет минути по-късо Кристиян Якич се контузи и бе заменен принудително от Уго Ларсон.

В 41-вата минута Марио Гьотце нанесе изключително неточен и слаб удар, който дори не успя да изкара извън очертанията на терена, като Пламен Андреев я догони, вкара си я в наказателното поле и я улови.

Това бе и всичко по-интересно през първата част.

В 49-ата минута Жереми Петрис сгреши в наказателното поле и предостави топката на домакините, Марио Гьотце стреля от близка дистанция, но Андреев се справи превъзходно, Мармуш отправи удар от добавката, но бе блокиран от бранител в жълто.

Айнтрахт Франкфурт засили натиска си и в 54-ата минута Жуниор Дина Ебимбе бе изведен сам срещу Пламен Андреев, но нанесе ужасяващ удар, който излезе в аут.

В 62-рата минута Марио Гьотце нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но над вратата на Левски.

В 74-ата минута се стигна до ново великолепно спасяване на Пламен Андреев след страхотен пробив на Ебимбе и удар на влезлия от пейката Джесик Нганкам, но и в тази ситуация имаше засада и потенциален гол в българската врата нямаше да бъде зачетен.

Тута отправи изключително неточен удар високо над вратата на Андреев в 77-ата минута.

Натискът на домакините даде резултат в 79-ата минута, когато Ебимбе пусна пас към Марио Гьотце в наказателното поле, той продължи към Джесик Нганкам, който прати топката в мрежата на Пламен Андреев с удар в близкия ъгъл – 1:0.

В 85-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на Айнтрахт след корнер, Асими Фадига стреля от воле, но бе спрян от бранител на домакините.

В ответната атака Айнтрахт разгърна много добре нападението си, Нганкам комбинира с Ебимбе, той му върна, а нападателят продължи към Ельес Шкири, който нямаше трудности да вкара за втори път във вратата на Левски, останал сам срещу Андреев – 2:0.

В добавеното време на срещата Андриан Краев нанесе силен удар от дистанция, който Кевин Трап улови без проблеми, а това бе и последната ситуация в мача.

Автор: dsport.bg

Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ