Слаб старт за България на Европейското във Варна

България - Канада, Волейбол, Цветан Соколов
България загуби първата среща на европейското първенство по волейбол. Във Варна националите отстъпиха на Испания с 1:3 гейма. Въпреки съпротивата, която оказаха волейболистите, те не успяха да затруднят опонентите си. Светъл лъч остава играта на Алекс Николов и отиграванията му в атака.
Момчетата на Пламен Константинов не започнха добре мача. Сервизите на испанците им донесоха много дивиденти и те поведоха с 2:0 след 25:17 и 25:21.
В третия гейм „лъвовете“ показаха друго лице и това неслучайно съвпадна със страхотните отигравания на Алекс Николов. Победа с 25:21 и България се върна в мача.
Във решаващ момент обаче мачът отново влезе в русло диктувано от момчетата на Ривера. В средата те дръпнаха с няколко точки и задържаха тази преднина до края за успех с 25:19
Следващите мачове на „лъвовете“ от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). България е съдомакин на еврошампионата заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ