Велик българин в хотспис с легендарния Боян Радев: Не ме е страх, чакам смъртта

7 Dni Sport12.08.2023
Боян Радев 50 години олимпийски шампион 5
Няма страх от смъртта Георги Чапкънов. Големият художник е в хоспис, където се грижат за него и се чувства повече от добре. В момента Чапа не рисува, тъй като предпочита да изкарва времето си в разговори с приятели и познати. „Постоянно ме навестяват. Гледам, че останалите хора почти ми завиждат, защото не съм останал без наблюдение „отвън“, но какво да направя, обичат ме хората. Не ме е страх от смъртта мен! Толкова любов срещнах, особено сега, като по възрастен. Че я чакам тази смърт със спокойствието на един остарял човек“ казва скулпторът и  допълва, че в този живот най-много го крепи любовта на неговият син Тодор и внуците.

„Имаме много приятели, не ме остават сам“, казва Чапа.

„Казал съм на Тоди, сина ми, да е спокоен, като пукна, да ме кремират, да няма ковчези, венци, да ми разпръснат пепелта над морето и да се свършва“, споделя твореца.

едно напълно сляпо око и друго с катаракта той гледа телевизия и чете с лупа, понякога книги, понякога вестници.

В хосписа, в който в момента се намира Чапкънов, живеят още двама велики български мъже – художникът Иван Вукадинов и шампионът по борба Боян Радев. С Вукадинов Чапа се вижда по-рядко, но с Боян непрекъснато си припомнят, миналото,  писа „България Днес“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ