Владинова: България е водеща сила в света на художествената гимнастика

7 Dni Sport03.07.2023
Невяна Владинова,

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова даде оценка на представянето на грациите ни на международния турнир „Жулиета Шишманова“, сподели очакванията си за предстоящото световно първенство за девойки в Клуж и коментира нивото на подрастващите състезателки в художествената гимнастика.

В Бургас България завоюва две от две възможни титли в многобоя – Лъчезара Пекова триумфира при жените, а Никол Тодорова при девойките, като във втората категория среброто отиде при другата ни представителка от националния отбор – Елвира Краснобаева. Състезанието е последна проверка за двете ни момичетата преди предстоящото световно първенство за девойки в Румъния идната седмица.

„Много се радвам, че отново този турнир се провежда, защото е в памет на една велика българска художествена гимнастика и е страхотно, че момичетата имат шанс отново да присъстват на турнир с такъв дух. Смятам, че българките се представиха прилично, разбира се, винаги може и по-добре. Предвид вълнението за предстоящото световно първенство в Клуж другата седмица, успяха да се съберат и да покажат една стабилна игра. Надявам, се че другата седмица ще бъдат още по-смели и ще покажат най-доброто от себе си. Двете момичета в индивидуалното, както и ансамбълът девойки, са много добре подготвени за това състезание“, заяви Владинова в интервю за БНТ.

„България в момента е водеща сила и при девойките, и при жените, надявам се само да имат късмет и да бъдат спокойни. Знаем, че сме най-добри и се надяваме да го покажем, за да си вземем заслуженото“, каза тя.

„Много се радвам, че децата имат все повече възможности да участват по такива турнири и да се изявяват, защото като спортист знам колко е тежко само да тренираш в залата за едно състезание в годината. Има гимнастички на всякакво ниво. Виждам все повече ентусиазирани момичета да се занимават с гимнастика“, завърши Невяна Владинова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ