България и Япония ще си партнират във волейбола

7 Dni Sport12.06.2023
България - Канада, Волейбол, Цветан Соколов

Българска федерация волейбол и Японската волейболна асоциация постигнаха споразумение за партньорство. Това се случи по време на среща в Нагоя между президента на родната централа Любомир Ганев и неговият колега начело на японската федерация Шуничи Кавай.

Ганев пътува до Нагоя за старта на Волейболната лига на нациите (VNL). И двата ни отбора – мъже и жени, стартираха тазгодишното си участие в надпреварата именно от японския град. В две последователни седмици (първо дамите, а след това и мъжете), изиграха първите си срещи от престижната лига.

Между двубоите президентът на БФВ се срещна и разговаря с Кавай, който също като него е бивш волейболист. Двамата обсъдиха възможността страните да си партнират с цел развитието на спорта и разширяване на съществуващите двустранни отношения. Сред важните решения, които се взеха, са организирани на контроли и съвместно участие турнири, престой и подготовка на отборите в една от двете държави, ползване на бази, работа с подрастващите състави и други.

„Получи се много добра дискусия и съм щастлив, че ще работим още по-задълбочено с една такава сила като Япония. Благодаря за гостоприемството на г-н Шуничи Кавай и Японската волейболна асоциация, които се справиха перфектно и като домакин на турнира VNL“, коментира Любомир Ганев след срещата.

Президентът на БФВ връчи почетен плакет на Шуничи Кавай.

Япония е един от кандидатите за домакинство на Световното първенство за мъже през 2026 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ