Сезонът в България приключва с Вечно дерби на „Васил Левски“

7 Dni Sport08.05.2023
ЦСКА - Левски, Амос Юга, Роналдо

Лудогорец официализира първото си място след края на редовния сезон с успеха над Ботев Пловдив. Това означава, че „зелените“ ще стартират плейофите с домакинство на шестия – Локомотив Пловдив или Славия.

Губещ от ситуацията е ЦСКА, който дълго време оглавяваше класирането. „Червените“ влизат като втори в плейофите, а програмата на тази фаза отрежда в последния кръг четвъртият да приеме втория. Това означава, че в уикенда на 7-8 юни ще има дерби Левски – ЦСКА на Националния стадион, от което може да бъде решена титлата.

Досега през кампанията „сини“ и „червени“ се срещнаха два пъти. През септември вековниците спечелиха с 2:0, а само преди две седмици, на 17 април, двата столични гранда направиха 0:0.

Както е известно, Левски започва плейофите с гостуване на третия ФК ЦСКА 1948. Сблъсъкът в Бистрица ще бъде на 14 май. ЦСКА пък ще мери сили с Черно море на 15 май на „Армията“.

Във втория плейофен кръг водачът в таблицата Лудогорец ще приеме ЦСКА. Това ще се случи в уикенда на 20-21 май.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ