Спартак Варна и ФК ЦСКА 1948 не се победиха в голов трилър

Спартак Варна - ЦСКА 1948

Спартак Варна и ФК ЦСКА 1948 завършиха наравно 3:3, в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на стадион „Спартак“ във Варна.

След припряно начало от двата отбора, първата опасност в срещата дойде в 17-ата минута. Ивей Ромееш беше изведен отлично в наказателното поле на столичани, а Грънчов не се ориентира добре, но ударът на Ромееш беше неточен. Постепенно „соколите“ притиснаха своя съперник, като е ясно, че те търсеха повече трите точки. В 24-ата минута Евандро центрира отлично в наказателното поле на ЦСКА 1948, но Роберто Хименес попречи на Луан да засече по-добре топката и тя излезе аут.
Две след това Евандро трябваше да получи в наказателното поле, но бразилецът хитро пропусна топката, с което залъга Даниел Наумов. Тя отиде към Виктор Митев, който стреля от малък ъгъл, а тя се отби в десния страничен стълб на ЦСКА 1948 и столичани оцеляха в тази ситуация.

До края на полувремето се откриха възможности пред Радослав Кирилов и Георги Русев, но крилата на „червените“ не бяха достатъчно точни и не реализираха. В 53-ата Георги Русев даде отличен пас вдясно на наказателното поле към Радослав Кирилов. Крилото отигра топката от воле, за да се види намеса на Иван Дичевски – корнер за ЦСКА 1948.

Десет след подновяването на играта през втората част Георги Русев се понесе по левия фланг и изведе отлично непокрития Педриньо вдясно от вратата на Дичевски. Бразилецът се засуети кога да стреля, а накрая ударът му беше много лош – аут. В 58-ата Виктор Митев се справи със Стив Фуртадо и комбинира в наказателното поле на ЦСКА 1948 Ивей Ромееш. Бившият играч на Етър стреля, но Сидклей с блестяща намеса блокира удара му и прати топката в корнер. След корнера топката беше дадена към Румен Руменов, а №10 предостави отлично топката за Луан на границата на вратарското поле. Оттам бразилецът беше категоричен с мощен удар и откри за „соколите“.

ЦСКА 1948 тръгна в преследване на изравнителен гол в морската ни столица след регистрирания такъв в своята врата. След 68 минути игра Георги Русев беше изведен вляво и той добре пое топката, елиминирайки Белоусов. Русев стреля към вратата на Дичевски, който тръгна да излиза, но за негово нещастие топката не намери очертанията на варненската врата.

В 70-ата варненци удвоиха своята преднина, след като те нанесоха удар към вратата на Наумов чрез Ивайло Климентов. Бранител на ЦСКА 1948 блокира удара, а топката тръгна към Виктор Митев, който опита пас към Евандро. Сидклей чукна топката в крака на Евандро, след което тя се запъти към вратата на столичани – 2:0.

В 74-ата Русев подаде към Колев, който беше с гръб към вратата на Спартак. Нападателят пусна към резервата Светослав Диков, чийто удар беше спасен от Дичевски.

Изравнителният гол за „червените“ при визитата дойде след още само 4 минути игра.  Георги Русев овладя отляво и елиминира отлично бранител на Спартак. Последва перфектно центриране пред вратаря Дичевски за Алекс Колев и Диков, но Хименес опита да изчисти с глава, но прати топката право във вратата на „соколите“ за 2:2.

Столичани тръгнаха да търсят пълния обрат в срещата и обградиха изцяло наказателното поле на варненци. В последната минута от редовното време Иван Йорданов комбинира с Денис Баланюк, а украинецът овладя и шутира, но доста неточно..

В добавеното време на срещата Евандро получи успореден пас на голлинията от Лирой Микелс и засече в мрежата на Даниел Наумов за 3:2.

ЦСКА 1948 не се предаде и само три минути след това стигна до равенство, след като Георги Русев оползотвори асистенция на Елитон и оформи крайното 3:3.

СПАРТАК ВАРНА – ЦСКА 1948 3:2

1:0 Луан (58)

2:0 Евандро (70)

2:1 Елитон (76)

2:2 Хименес (81-автогол)

3:2 Евандро (90+2)

3:3 Георги Русев (90+5)

Рефер: Станислав Тодоров

Стадион: „Спартак“ (Варна)

Състави:

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски (К) – 17. Александър Белоусов, 66. Александър Цветков, 22. Роберто Хименес, 6. Луан, 11. Виктор Митев – 82. Иван Йорданов, 10. Румен Руменов – 14. Ивей Ромееш, 12. Евандро, 27. Денис Баланюк

Резерви: 1. Стефан Петков – 3. Бен Карамоко, 7. Лирой Микелс, 8. Ивайло Климентов, 20. Нейтън Олдър, 45. Даниел Начев

Треньор: Димитър Димитров

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (К) – 19. Стив Фуртадо, 44. Ангел Грънчов, 14. Елитон, 16. Сидклей – 39. Парвиз Умарбаев, 58. Октавио – 99. Радослав Кирилов, 10. Георги Русев, 8. Педриньо – 9. Александър Колев

Резерви: 33. Генадий Ганев – 4. Ангел Лясков, 6. Карлос Охене, 7. Марио Топузов, 22. Реян Даскалов, 24. Лазар Марин, 28. Емил Ценов, 45. Преслав Антонов, 55. Светослав Диков

Треньор: Тодор Янчев

Автор:Гонг

Снимка: Официална фейсбук страниица на ЦСКА 1948


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ