Промениха коефициентите за ЦСКА – Лудогорец след назначението на Драганов

7 Dni Sport28.04.2023
Левски - ЦСКА, Тибо Вион, Амос Юга, Драгомир Драганов, Юрген Матей

Интересно раздвижване в коефициентите на букмейкърите се забеляза в дните преди дербито на върха в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец в неделя от 20:15 часа. До сряда ставките за двата тима във всички къщи за залози бяха почти равни, като се даваше съвсем леко предимство за гостите. Случайно или не, след като от БФС обявиха съдийските назначения за кръга, нещата се промениха и вече разградчани са в позицията на по-изявен фаворит на бетинг компаниите. Заложните къщи вече оценяват евентуална победа на Лудогорец на „Армията“ като доста по-вероятна, давайки му предимство от половин единица.

За главен съдия на сблъсъка очаквано бе пратен Георги Кабаков. Скандално обаче е назначението на ВАР арбитъра Драгомир Драганов, на когото ЦСКА скочи след домакинството на Локо Пд (1:1).

„Официално ще пуснем жалба срещу съдията и искаме този човек повече да не свири мач на ЦСКА. Това беше просто недопустимо. Официалната позиция на клуба е, че не искаме този съдия да свири повече мачове на ЦСКА“, заяви изпълнителният директор на клуба Филип Филипов на 4 март. Около два месеца по-късно обаче Драганов бе пратен за ВАР съдия в един от най-важните мачове на армейците през сезона. И малко след това коефициентите за двубоя се промениха.

Интересно е, че ЦСКА за втори път скача на варненеца само в последните две години. През март 2021 г. това направи тогавашният главен мениджър на клуба Стойчо Стоилов след загубата с 0:1 от Берое в последния мач на Бруно Акрапович. „Човекът на Разград си свърши работата и изпълни поръчката. Такова ритуално отрязване на главата на ЦСКА скоро не бяхме виждали. Някои хора много ги е страх от нас и ще се подсигуряват до последно“, каза тогава Стоилов.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ