Ключова фигура в състава на Елин Топузаков увисна, май е аут за Ботев

7 Dni Sport28.04.2023
Левски - Лудогорец, Хосе Кордоба

Централният защитник на Левски Хосе Кордоба продължава да не тренира с отбора.

Панамецът страда от мускулна травма и това му пречи да води нормална подготовка. 21-годишният бранител по всяка вероятност ще пропусне гостуването на сините на Ботев Пловдив в събота.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е от 20:00 часа и ще бъде предаван по Диема Спорт. Шансовете на Хосе Кордоба да попадне в групата на столичани е минимален. Панамският национал пропусна последните две срещи на Левски – равенството с ЦСКА (0:0) и победата над Берое (1:0). Той попадна в групата за мача със заралии, обявена от Елин Топузаков часове преди двубоя, но впоследствие не седна дори на резервната скамейка. За мача с канарчетата треньорът на сините отново ще заложи на двойка централни защитници в лицето на Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. В тима няма други проблеми и доскоро лекуващите травми Жереми Петрис и Илиян Стефанов се готвят на пълни обороти. Бразилското крило Велтон също имаше проблеми след успеха над Берое, но при него всичко е отшумяло и води нормална подготовка. С тима продължава да тренира и Анте Блажевич. Хърватинът бе низвергнат от Станимир Стоилов, но Елин Топузаков реши да му даде втори шанс и 26-годишният десен защитник се готви с тима от сряда.

Днес треньорът на сините ще даде редовната си пресконференция. Брифингът ще се състои от 16:30 часа на „Герена“.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ