Кои са най-лошите стадиони из цяла Европа? Имало и по-зле от България.

7 Dni Sport01.04.2023
България - Гибралтар, Филип Кръстев, Радослав Кирилов, Никола Илиев, Марин Петков

Националният стадион „Васил Левски“ попадна в негативна класация за най-лошите футболни съоръжения в Европа. Класирането е направено според средните оценки, дадени на всеки стадион от потребителите на уебсайтовете Google, Tripadvisor и Football Ground Map.

Интересното е, че нашият стадион не е най-лошият на Старият континент, а е поставен на 9-ата позиция. Всъщност с най-лоши оценки се оказаха съоръженията в Италия, като цели 5 съоръжения на Апенините попадат в този негативен списък, включително и най-лошият от тях – „Карло Кастелани“, където домакинства Емполи.

След него в класацията са „Балаидос“ на Селта (Виго), „Максимир“ на Динамо (Загреб), националният стадион на Белгия „Крал Бодуен“, „Колизеум Алфонсо Перес“ на Хетафе, „Пиер Луиджи Пенцо“ във Венеция, „Маркантонио Бентегоди“ във Верона и „Ян Брейдел“ в Брюж.

На десето място, веднага след „Васил Левски“, е стадион „Де ла Мосон“ в Монпелие, Франция. На 11-то място е „Артемио Франки“ във Флоренция (домът на Фиорентина), 12-ти е „Юнивърсити ъв Болтън“ в Англия (на Болтън Уондърърс), следват „Естадио де ла Серамика“ на Виляреал и „Диего Армандо Марадона“ в Неапол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ