Милионерите от Кърджали изригнаха: Стадионът ни не е нито концлагер, нито затвор! Няма да забогатеем с продажбата на 6 карти!

Стадион Арена Арда

Ръководството на Арда излезе със специална декларация. 7DniSport.bg публикува съобщението от официалния сайт на клуба от Кърджали:

Ръководството на ПФК АРДА изказва своята благодарност към сайта www.24rodopi.com за съвместната работа през изминалия шампионат на Трета футболна лига. Тогава те излъчваха всеки един мач на АРДА, което бе в услуга на всички фенове на клуба. Както знаете, АРДА вече играе в професионалния футбол на България. Клубът ни влезе във Втора лига. Тук обаче има други правила. Нова телевизия притежава телевизионните права на Първа и Втора лига. Поради този факт нито една друга медия няма право да излъчва футболните срещи на живо. Единствено Нова телевизия (Диема спорт, Диема екстра) имат това право, за което те са заплатили много сериозна сума. Това е отговорът на всички въпроси, които получаваме всекидневно, защо вече не се излъчват срещи на Арда по други телевизионни канали или интернет сайтове. Надяваме се, че срещите на АРДА все по-често ще попадат в избора на притежателите на телевизионни права за живо излъчване.

В същия момент искаме да информираме представителите на медиите, че до този момент ръководството на ПФК АРДА, е раздало 48 броя ВИП карти на спонсори за официалната ложа на стадион „АРЕНА АРДА“. Други 10 броя ВИП карти са предоставени на БФС (по закон) и за представители на гостуващия отбор. Ложата разполага общо с 64 броя луксозни седалки, което означава, че има свободни още 6 такива ВИП карти. Бихме искали да информираме журналистите, че клубът няма да забогатее с продажбата на въпросните 6 карти, които струват 1000 лв. на футболна среща.

Както знаете, всичко, което прави ръководството е изцяло насочено към ремонтирането на стадиона. Целта ни е до една година „АРЕНА АРДА“ да отговаря на абсолютно всички европейски изисквания за безопасно провеждане на футболни срещи. Преди 12 месеца знаете как изглеждаше базата, и може да направите сравнение със сегашното състояние. Бихме искали да информираме, че съвсем скоро зрителите ще имат абсолютно всички необходими условия за приятно гледане на футболните срещи, като предстои и изграждането на тоалетни. Ръководството на ПФК АРДА прави необходимите усилия всичко да изглежда по начин, съответстващ на нивото на един професионален клуб, но за тази цел се изисква технологично време.

Надяваме се, един ден тези, които са заинтересовани от цените на билетите, да имат финансовата възможност да закупят затоплящи се седалки за целия стадион „АРЕНА АРДА“.

В същия момент, ръководството на ПФК АРДА няма да търпи разпространяването на информация, която уронва престижа и авторитета на клуба. Ние бихме приели всяка една градивна критика, но не и неистини, които имат за цел лична изгода и користни интереси. Откровената лъжа и манипулация, е нещо, което няма място в клуб, който се бори само и единствено на терена, и за него честната игра, законите и истината нямат аналог.

В тази връзка, следва да се има предвид следното:

Що се отнася до името на стадиона – за неговата смяна бе проведена обществена дискусия, на която присъстващите приеха с единодушие новото име „АРЕНА АРДА“, като това в никакъв случай не е еднолично решение на ръководството на отбора.

Що се отнася до информацията, че привържениците на отбора не са имали достъп до вода по време на проведената футболна среща, бихме искали да информираме „доброжелателите“ ни, че според изискванията на БФС и полицията, а и според разпоредбите на Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия, на стадиона не се допускат бутилки с минерална вода, други течности, твърди предмети и хора в нетрезво състояние и други опасни за здравето на футболистите неща. За тази цел, на всички входове на стадиона охранителите не допускаха внасянето на бутилки с минерална вода. На самия стадион имаше няколко пункта, от които всеки можеше да закупи студена вода в бутилки от 500 мл. Тук отново бяха спазени изискванията на полицията, която забранява продажбата на минерална вода в бутилки над 500 мл. Чадърите също според инструкцията на МВР попадат в графата „опасни предмети“. Препоръчваме на „специалистите“ да си направят труда и да посетят който и да е футболен стадион в България или чужбина, и да се опитат да вкарат бутилка и чадър.

Също така, следва да се има предвид, че „АРЕНА АРДА“ не е нито концлагер, нито пък затвор. При извършените проверки на място от страна на компетентните органи беше установено, че създадените условия изцяло съответстват на изискванията за лицензиране, като по този начин се осигуряват условия за безопасното провеждане на футболните срещи, както за футболистите, така и за феновете.

Ръководството на АРДА ще използва всички позволени от закона средства за да защити авторитета на клуба, и всеки, който работи за уронване престижа на отбора ще бъде подведен под съдебна отговорност.

Никой не е по-голям от АРДА!!!

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ