Само в 7DS: Дължат ли се още пари на футболистите на Ботев Пд?! Вижте каква е ситуацията

Ботев-Етър36

В Ботев Пд не цари рога на изобилието. Поне засега все още не може да се каже, че  финансовата стабилност е подсигурена напълно. Най-малкото, защото предстои официалното придобиване на мажоритарния дял акции на клуба от Георги Самуилов.

След мача срещу Левски и треньорът Николай Киров призна, че не всичко с плащанията към футболистите е уредено. 7DniSport.bg още тогава разкри, че основният проблем са забавените премии за последните успехи в Топ 6 на миналия шампионат.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЯТА НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ

Ръководството на клуба вече е започнало изчистването на натрупаните премии. Играчите са получили един от дължимите им финансови стимули от предишното първенство, разбра 7DniSport.bg. По наша информация става въпрос за премията, полагаща се успех над Левски на базата в Коматево през пролетта по време на плейофите в Топ 6, като парите са били осигурени на канарчетата още преди настъпването на месец август, накъде около 20 юли. Според запознати оставащите неизплатени премии от миналия сезон са за победите срещу ЦСКА, Берое и Верея. Вече разкрихме, че според действащата по това време схема на премиране на футболистите се полагаха по 350 лева на точка, което означава по 1050 лева за победа. Според запознати за успех срещу Лудогорец, Левски, ЦСКА и Локо Пд сумата се удвоява.

През новия сезон възпитаниците на Белия записаха нови две победи срещу Септември в София и срещу Етър на Коматево. Така се натрупват още две премии. На този етап не е ясно дали в клуба и през новата кампания ще действа старата схема на премиране – 350 лева на точка или ще бъде въведена нова.

Днес от 18 часа канарчетата стартират подготовка за Битката за Тракия с Берое. Не е изключено до довечера играчите все пак да получат още някаква част от полагащите се премии.

Колкото до заплатите, там няма проблем. По информация на 7DniSport.bg възнагражденията на футболистите за месец юни са изплатени на 23 юли, т.е почти по график, защото падежната дата е всяко 20-о число на месеца. Любопитното е, че заплатите на всички в клуба не са осигурени едновременно. Част от хората са ги получи с 3-4 дни по-късно.

Друг интересен момент е, че броени дни преди началото на новия сезон на всички клубове от Първа лига е преведен първия транш от парите за ТВ-права. Това е станало на 18 или 19 юли. Във футболните среди се коментира, че почти всички отбори са чакали тези постъпления, за да платят заплатите на футболистите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ