Антъни набира скорост на Европейското! Българинът се класира за полуфиналите на бътерфлай с най-добрия си резултат за сезона

антъни иванов

Българският плувец Антъни Иванов се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на европейското първенство в Глазгоу. Той премина без проблеми сериите, като се класира на трето място в потока си зад световния шампион от 2015 г. Ласло Чех и Джеймс Гай.

Иванов постигна 1:56.33 минути, което е най-добрият му резултат в дисциплината за сезона. Той остана само на 0.42 секунди от Чех, като направи много силни последни 50 метра.

Очаквано първи в сериите доминираха представителите на Унгария. Кристоф Милак, който е само на 18 години, даде най-добър резултат – 1:54.17, като той беше в последната четвърта серия. Освен Чех, който спечели третата серия, добре се представиха Тамаш Кендереси и Бенце Бицо.

Чех и Бицо обаче не се класираха за полуфиналите. Постиженето на Иванов петото най-добро време от участниците в полуфиналите. Той ще участва във втория полуфинал, като ще бъде заедно с Милак и Виктор Брьомер от Дания

Полуфиналите в Глазгоу започват в 19.40 часа българско време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ