Още един български футболист ще играе в Армения

01jpg

Oще един българин ще играе в арменското първенство от новия сезон. След като Георги Пашов и Ивайло Димитров подписаха договори с новия отбор Арарат-Армения (Ереван), вратарят Александър Конов стана футболист на ФК Лори Ванадзор.

24-годишният вратар се обвърза с контракт за шест месеца с ФК Лори, който сега влиза в Първа лига на бившата съветска република.

От този сезон първенството на Армения ще се провежда с осем отбора и също по системата есен-пролет, а не както беше досега в рамките на една календарна година.

Роденият в Русе Александър Конов е юноша на Литекс, след това преминава в ЦСКА, но основно има мачове за втория отбор. След кратък период в Дунав и в Оборище, стражът реши да опита късмета си зад граница. С мачове за юношеските и младежкия национален отбор, вратарят беше привлечен веднага в арменския клуб.

Той имаше предложения и от гръцки отбори, но предпочете да пътува за Ереван, тъй като там офертата е за Първа лига.

„За мен е страхотна крачка, че идвам в арменското първенство. От една страна ще играя в Първа лига, а от друга – организацията приятно ме изненада и вярвам, че заедно с Лори Ванадзор ще имаме успехи“, коментира пред БТА Александър Конов.

Още в първия кръг Конов и съотборниците му се избравят срещу тима на Ивайло Димитров и Георги Пашов – Арарат-Армения – на 4 август (събота).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ