Левски ще се показва пред новия треньор без най-ярката си звезда след Обертан! Илиан пробва развали „празника“ с куп бивши „сини“

1

Левски приема Черно море в последен мач от втория кръг на Първа лига. Сините посрещат съперник, който не играе убедително на „Герена“, но е от отборите, които знаят да наказват дори най-малкото подценяване. Столичани ще бъдат водени от временния тандем Георги Тодоров – Тодор Симов. Те се заеха с подготовката на отбора след освобождаването на Делио Роси. Двамата успяха да придадат настроение в тима, който бе сериозно разклатен след отпадането от Вадуц в Лига Европа. Сините спечелиха с 1:0 в Пловдив срещу Ботев, а сега пред Тодоров и Симов има нов сериозен тест. Преди седмица Черно море започна колебливо на „Тича“ срещу Ботев Враца, но в крайна сметка направи обрат и спечели с 2:1.

В навечерието на мача с моряците на „Герена“ получиха лоши новини. С контузия е Иван Горанов, който е един от лидерите в състава. Лошото за щаба е, че няма друг ляв бек. Като такъв ще бъде преквалифициран Аймен Белаид. На вратата на Левски пак ще е Мартин Полачек. За първия кръг Божидар Митрев не бе в групата, но той ще остане резерва и днес. В центъра на отбраната се завръща Холмар Ейолфсон. Той ще си партнира с Давид Яблонски, а като десен бек ще играе Милош Цветкович. За първи път през този сезон в състава ще се появи Кали Тиам, който се контузи на загрявката преди гостуването на Вадуц в Лихтенщайн. Той ще е редом до Жорди Гомес или Белмонт. В групата на сините е Паулиньо, но по-скоро бразилецът, който лекува травма по време на подготовката, ще остане резерва. Затова по крилата ще атакуват Габриел Обертан и Жерсон Кабрал. Швейцарецът Мариани ще действа зад централния нападател Станислав Костов.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев винаги е амбициран до краен предел в мачовете срещу Левски. Той обаче също има кадрови проблеми за визитата на „Герена“. От 18-те отпаднаха контузените Мартин Костадинов и Радослав Василев. Валентин Йосков и Ертан Томбак са с болежки и не пътуваха с отбора за София. Илиас Хасани започна да тренира, но все още не е готов за игра и също остава във Варна. Останалите, които не намериха място сред избраниците на наставника, са третият вратар Иван Дичевски, Емил Янчев и Лъчезар Йорданов.

На вратата на моряците ще е Благой Макенджиев, а почти цялата защита ще е съставена от играчи, минали през Левски – в центъра ще са Даниел Димов и Пламен Димов, а вдясно ще е юношата на сините Стефан Станчев. В групата на варненци попаднаха Мариян Огнянов и Мехди Фенуш. Не е изключено последният да започне като титуляр и да действа като плеймейкър. Той е много опасен с включванията си от втора позиция, а и има добър удар. Централен нападател ще е бразилецът Жоржиньо.

Сините ще искат да се покажат пред бъдещия си треньор Славиша Стоянович, който ще бъде на трибуните в компанията на собственика Спас Русев. Черно море пък има претенции за шестицата. Те се доказват именно в такива срещи. Затова тази вечер на „Герена“ ще е интересно. Очаква се сините да действат по-разкрепостено и да пробват домакински натиск – такова нещо не се случваше при Делио Роси. Гостите пък ще дебнат шансовете си на контра.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Полачек, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Белаид, Тиам, Гомес, Обертан, Кабрал, Мариани, Ст. Костов

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Станчев, Пл. Димов, Д. Димов, Кононго, Витанов, Г. Илиев, Фенуш,  Минчев, Жоржиньо, Н’Донгала


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ