България с трето място на Европейския стрийтфутбол фестивал 2018

01

В разгара на Световното първенство по футбол един български отбор се класира на трето място на Европейския стрийтфутбол фестивал 2018. Фестивалът се проведе в Грац, Австрия, а дамският „Отбор на надеждата“ завоюва бронзовите медали за България, пише Uspelite.bg.

Нашите момичета победиха Швеция с 4:2 в спора за третото място. На полуфинала българките загубиха от Уелс с 4:8, но уелсците после станаха шампиони на турнира. На второ място завърши Финландия.

Отлично представяне в турнира направи и българският съдия Асен Станков, на който организаторите повериха мъжкия финал. Бившият играч от световното първенство по футбол за бездомни хора от Мексико 2012 ръководи отлично мача и получи поздравления и от двата австрийски отбора, които играха за купата, пишат от сайта „Националите“.

Футболистките от „Отбор на надеждата“ посветиха победата си в Град на треньорката Иванка Раденкова, която в някои от мачовете на тима дори влизаше като резерва в състава. Това е втори успех за треньорката от стрийтфутбол фестивал.

По време на предишното събитие в София през 2017 тя и Иван Иванов от Стара Загора изведоха тим, съставен от бежанци, също до третата позиция в състезанието, допълват от националите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ