Треньорът на суперталанта ни в тениса Симон-Антони Иванов: Надявам се да се изкачи още по-нагоре

01f

Симон-Антони Иванов отпадна в първия кръг на Уимбълдън при юношите. Държавният шампион до 18 год. отстъпи с 4-6 6-4 4-6 от номер №15 в света Дрю Беърд. След двубоя българинът бе много разочарован и бързо напусна корта, но интервю за родния сайт TennisKafe.com даде неговият треньор Хуан Беус-Баркин, който работи с играча в Испания и го съпроводи на All England Club.

„Мачът беше много труден, защото времето бе ветровито и доста студено. Това направи топката по-бърза и бе плюс за опонента му, защото той сервираше много добре. Разбира се, това не е извинение, но е важно“, каза Хуан Беус за 18-годишния тенисист.

За Иванов това е дебютно участие на турнир от Голям Шлем. Преди този мач Симон записа победи в квалификациите над Уилиям Уудал от САЩ и Сергей Фомин (Узбекистан).

„Симон не беше достатъчно фокусиран в подаванията си и затова бе пробит. В третия сет имахме възможности при 3-2, мисля, два брейкбола, но не бе достатъчно.“

Въпреки поражението Иванов показа, че има отлични компоненти в играта си:

„Симон има много добър бекхенд с две ръце и силен форхенд. Подобрява сервиса си, както и отношението си. Това е важното – подобрява се по малко. Надявам се да се изкачи още по-нагоре.“

„Вярвам, че може да продължи да играе мъжки тенис. Трябва, разбира се, да се промени малко“, завърши треньорът.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ