Голяма трагедия за България и Григор! Шампионски тайбрек ни изхвърли от Топ 8 на света!

7 Dni Sport07.01.2020
григор димитров 4

България загуби жшампионски тайбрек срещу Белгия на двойки и пропусна да сътвори световната сензация в тениса, класирайки се на четвъртфиналите на новосформирания отборен тенис турнир ATP Cup в Сидни.

Първоначално бе заявено, че Димитър Кузманов ще партнира на Григор Димитров, но капитанът избра в последния момент да заложи на по-изпипания тандем с Александър Лазаров. Съперници им бяха доста по-опитните Сандер Жил и Жоран Флиген, които имат 3 титли на ниво АТР и още няколко в по-ниските серии „Чалънджър“ и „Фючърс“.

Въпреки това капитанът Димитров и сработилият се перфектно с него Лазаров изиграха шеметен първи сет и го спечелиха с 6:3.

Вторият продължи все така радостно – пробив и 2:0. След това обаче белгийците пробиха също и всяка двойка започна да си взима геймовете. И така до 4:5, когато Жил и Флиген отново пробиха и изравниха сетовете.

Това хвърли двубоя в шампионски тайбрек. Там сработеността на белгийската двойка и опитът и на световно ниво си каза думата и съперниците взеха мача с 10:7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ