ВОЛЕЙБОЛНИЯТ СВЯТ ОНЕМЯ! България преби Франция в битка за Олимпиадата в Токио

7 Dni Sport06.01.2020
14

Българският национален отбор изигра един от най-силните мачове в своята история при старта си на олимпийската квалификация в Берлин. Нашите победиха с 3:2 световното страшилище Франция, размазало ден по-рано Сърбия с 3:0.

Нашите изиграха изключителен първи гейм, в който взеха победата с 25:23, водени от фантастичния в срещата Виктор Йосифов.

Вторият гейм обаче започна много изнервено, наставникът на французите внесе допълнително напрежение с едно 10-минутно оспорване, което се оказа в полза на неговия тим. Българите пък свалиха гарда и закономерно загубиха с 17:25.

В третата част видяхме преобразен български тим, който поведе убедително и въпреки удивителната серия на Нгапет в края, все пак благодарение най-вече на усилията на Цветан Соколов затворихме нещата с 25:23.

Поражението изправи французите до стената и те дадоха всичко от себе си, за да докарат мача до тайбрек. И успяха – 25:19!

Заключителната част обаче бе под тотална българска доминация – 15:9!

Така на нашите им трябва победа и над Сърбия и Холандия, за да спечцелят групата си!

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ