Двама напуснаха Локо (София)! Куп треньори отрязаха железничарите

Локомотив София Ботев Гълъбово 17

Локомотив се раздели с двама офанзивни играчи, разбра „Тема Спорт“. Напролет в отбора няма да останат централният нападател Димитър Георгиев (27 г.) и крилото Китан Василев (22 г.). И двамата бяха със статут на резерви, като Василев не е бил на терена от края на октомври. Георгиев имаше повече изяви, като записа 14 мача (7 като титуляр) и 3 гола. Той започна сезона сред стартовите 11, но постепенно загуби мястото си. Последното му попадение датира от 17 август за 1:0 над Спартак Плевен. Георгиев вкара цели 18 пъти за Локо Сф във Втора лига през 2016/17 г., но после отиде в елитния Дунав и кариерата му тръгна надолу. 27-годишният нападател имаше и неуспешни престои в Монтана и Кариана.

Китан Василев пък регистрира едва 300 минути и 7 участия през есента. Той вкара за успеха с 1:0 над Пирин на 10 август. Крилото обаче не е играл от 20 октомври при 1:2 от Септември Сф. Василев неведнъж е показвал сериозен потенциал, но не успява да постигне постоянство и да се наложи като титуляр. През миналия сезон той записа 22 срещи и 3 гола за Царско село във Втора лига. Играл е и за Витоша Бистрица, а е юноша на Славия.

В последната седмица се очаваше да стане ясно, кой ще е новия треньор на Локомотив, но Стойчо Стоев, Асен Букарев и Антон Велков отказаха, а имената на Велислав Вуцов, Росен Кирилов, Николай Тодоров отпаднаха. Енгибар Енгибаров е новото спрягано име.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ