Министър Кралев удари по масата! Данчо Лазаров би трябвало да е притеснен от тези думи

7 Dni Sport16.12.2019
Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е силно разтревожен от факта, че президентът на БФВолейбол и председател на УС Данчо Лазаров не е вписал в търговския регистър решението на УС за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. 

“През последните години волейболът е най-обгрижваният спорт от българската държава. Инвестициите, които се правят не се измерват само в парите за годишния бюджет, а и в средствата предоставени за домакинства и разходвани за спортна инфраструктура. През последните години направихме изключително много зали, бяхме домакини на Европейско и Световно първенство. Клубовете заявиха, че искат промяна в начина на ръководене на федерацията. Следя внимателно какво се случва там. Единственото, което ме тревожи на този етап е, че според последните изявления на Любо Ганев, президентът Данчо Лазаров все още не е вписал решението на проведения преди няколко дни Управителен съвет на федерацията за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. Това поставя под въпрос провеждането на подобно събрание, което не е редно. При всички случаи това не е спазване на правилата, а държавата ще следи именно за това. Това, от което се интересуваме е във всяка една федерация клубовете сами да решат кой да управлява. Сами да си изберат ръководство по демократичен и законен начин, когато това не се случва държавата е длъжна да реагира”, заяви Красен Кралев в предаването “Арена спорт” на БНТ.

Припомняме, че Лазаров и кликата му не само мотаят опозицията с избора на дата за събрание, но и издигнаха свой кандидат за поста – Борислав Кьосев, който ще брани статуквото.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ