Славия изненада Лудогорец! Белите взеха точка в Разград и запазиха интригата в шампионата

славия-черно_море

Лудогорец стъпи накриво срещу Славия, завършвайки при резултат 1:1 в последна среща за годината от родния шампионат. Голът за „орлите“ вкара Мавис Чибота в 22-ата минута, а в добавеното време на срещата Велковски донесе точката на своя тим.

Равенството за разградчани значеше, че те ще зимуват на върха в efbet Лига без загуба (48 точки) и на 5 точки от втория Левски (43 точки). Славия от своя страна е на петото място, имайки актив от 30 пункта.

Срещата днес започна в спокойно темпо, като сериозни положения почти нямаше в първите минути.

В 17-ата минута Швиерчок изведе по прекрасен начин Чибота в наказателното поле, а крилото на „орлите“ от лек ъгъл не успя да преодолее Стергиакис, който изби в корнер.

Последваха силни минути за „орлите“ и натискът им доведе до гол. Жоржиньо центрира отдясно, а Чибота на далечната греда вкара по много красив начин с глава от доста трудна ситуация.

Постепенно „белите“ също намериха своя ритъм и в рамките на няколко минути можеха да изравнят, но първо Галин Иванов се отчете с голям пропуск, а впоследствие гол на Ради Кирилов правилно бе отменен поради засада.

До края на първото полувреме ново попадение не падна и резултатът се запази.

Втората част започна на доста по-ниско темпо и положения почти нямаше.

Няколко възможности за гол се откриха пред нападателя на шампионите Якуб Швиерчок, но полякът се отчете с пропуски.

За съжаление на момчетата на Генчев това се отрази в цифрен актив в края, тъй като в заключителните секунди Андреа Христов проби великолепно, след което центрира за Велковски, който заби топката с глава за крайното 1:1.

За разградчани това бе второ поредно равенство 1:1 през тази седмица, като в Лига Европа срещу Ференцварош резултатът бе същият.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ