Черно море и Арда влизат в битка кой ще зимува в Топ 6

Черно море - Берое

В последния кръг от есенния дял в шампионата един срещу друг се изправят два от отборите с претенции за Топ 6 – Черно море и Арда (Кърджали). В момента те са разделяни само от една точка в полза на варненци. Съставът на Илиан Илиев е в добра форма и взе 7 точки в най-скорошните си три мача. „Моряците“ победиха Славия и Ботев (Враца), след което стигнаха до престижно равенство при визитата на Лудогорец.

Арда също се представя стабилно през последния месец, като загуби единствено от ЦСКА за Купата на България. Отборът на Стамен Белчев срещна „червените“ и в първенството, като двубоят завърши 0:0. Това беше един от 4-те поредни шампионатни мача без допуснат гол за Арда. Ако спечелят на „Тича“, новаците могат да се изкачат дори на пето място предвид тежкото домакинство на Славия срещу Лудогорец.

В групата на Черно море не попадна Аристоте Н’Донгала. Той е здрав, а причината Илиан Илиев да се откаже от услугите му е отказът на конгоанеца да поднови договора си. Мирослав Енчев е контузен, Илиан Илиев-младши е болен, а Димитриос Хантакиас ще пропусне мача заради наказание. Васил Панайотов и Цветомир Панов ще се завърнат в титулярния състав.

Извън 18-те на Арда остана невъзстановеният Конър Рандъл. Аут е и Илиша Сам, който претърпя операция миналата седмица. Михаил Аалександров още не е готов за игра и дебютът му се отлага за втория полусезон. Срещу Черно море атаката ще води Радослав Василев, а Спас Делев и Иван Коконов ще действат по двата фланга.

„Чака ни тежък мач срещу добър отбор. Черно море играе доста силно напоследък. Залагат на дисциплината. Ще стане оспорван двубой. Това ще е тест да видим докъде сме стигнали. Дано да продължим с добрите резултати в първенството и в тази среща на един негостоприемен стадион“, коментира Белчев пред „Тема Спорт“.

В първия мач помежду си Черно море и Арда направиха нулево равенство.

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Митрович; Панов, Станчев, Димов, Актау; Панайотов, Андраде; Кардосо, Родриго, М. Минчев; И. Иса

АРДА: Караджов; Д. Лозев, Гаич, Хасани, Леони; Мартинов, Сидоел; С. Делев, Ховсепян, И. Коконов; Р. Василев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ