Етър ще слага край на кризата при дебюта на новия си треньор

Славия Етър 17

Етър и Ботев (Враца) са два от отборите, които разочароват с представянето си от началото на сезона в родното първенство. В последния кръг преди зимната пауза те ще се изправят един срещу друг в опит да се отдалечат от дъното на класирането. В момента “виолетовите” са на 10-о място с 18 точки, а врачани имат само 13 пункта в актива си и се намират на предпоследната 13-а позиция в подреждането.

Мачът на стадион “Ивайло” ще е дебют за новия треньор на домакините Петко Петков. Той замени подалия оставка Росен Кирилов, а преди това водеше втородивизионния ЦСКА 1948. Надеждите на феновете във Велико Търново са, че отборът ще вземе трите точки днес и ще зимува сравнително спокойно. Към същото обаче ще се стремят и гостите от Враца, които са в серия от 6 поредни загуби на чужд терен.

Етър няма победа от началото на ноември, когато се наложи с 1:0 над Черно море. Тимът вече е без голмайстора си Даниел Младенов, който разтрогна своя договор, но добрата новина е завръщането след наказание на Красимир Станоев. Аут заради травми са Румен Руменов, Никола Колев и Христофор Хубчев. В предни позиции ще започне Милчо Ангелов, а зад него ще действат Иван Стоянов, Флорент Боджадж и Светослав Ковачев. Станоев и Яни Пехливанов ще имат по-дефанзивни функции в средата на терена.

“Познавам Ботев и при сегашния, и при предишния треньор. Това, че нямат добри резултати, въобще не ни заблуждава. Гледам им мачовете и резултатите не отговарят на показаното”, заяви Петко Петков на пресконференция преди двубоя.

Врачани ще са без опитния Даниел Гаджев. Халфът е получил контузия и е отпаднал от групата. Ангел Лясков и Георги Вълчев пък са наказани. Това ще наложи Венцислав Керчев да играе като ляв бек, а в центъра на защитата ще стартира Деян Иванов. Напред Антони Здравков ще разчита на Валери Божинов и Валери Домовчийски, а Доминик Янков и Петър Атанасов ще играят по двата фланга.

В елита двата отбора са се срещали общо 39 пъти, като балансът е 17 победи за Етър, 9 равенства и 13 успеха за Ботев (Враца). На свой терен “болярите” никога не са губили от този съперник – 13 победи и 7 равенства.

Вероятни състави:

ЕТЪР: Х. Иванов; З. Илиев, Дюлгеров, И. Иванов, К. Стоянов; Станоев; С. Ковачев, Пехливанов, Боджадж, И. Стоянов; М. Ангелов

БОТЕВ ВР: К. Костов; А. Васев, И. Миланов, Д. Иванов, Керчев; Мечев, Златински; Д. Янков, Домовчийски, П. Атанасов; В. Божинов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ