Срам! Домусчиев натири от телевизията си журналист заради „непатриотичен“ коментар

кирил домусчиев

Един от гласовете на българския футбол още от времето, когато родният шампионат беше излъчван по „ТВ 7“ – Илиян Енев, е бил свален от ефир по настояване на клубното ръководство на Лудогорец, съобщава Actualno.com. През изминалия уикенд той е трябвало да коментира срещата ЦСКА – Лудогорец на стадион „Българска армия“, но е бил информиран, че това няма да се случи.

Поводът за това решение на Лудогорец, чийто собственик Кирил Домусчиев е собственик и на Нова Броудкастинг груп, е коментарът на популярния глас в телевизията по време на двубоя на „орлите“ срещу Локомотив Плодвив, и по-точно моментът, в който главният рефер в срещата подмина ситуация, при която можеше да отсъди дузпа в полза на „смърфовете“. В 68′ Йосип Томашевич нахлу в наказателното поле на Лудогорец и беше препънат от защитника на домакините Сисиньо в пеналтерията, без играчът на Лудогорец да е докоснал топката. „В наказателното поле се развиват действията. Да видим дали Сисиньо изби топката? Не можа да играе с топката Сисиньо срещу Томашевич. Ето как Томашевич поведе тук топката и Сисиньо го спъна. При това в наказателното поле – това трябваше да е дузпа“, е дословният коментар на Илиян Енев за ситуацията в мача, която се разви при резултат 2:1 за Лудогорец. В Разград явно не са останали доволни от анализа на ситуацията. Стигна се до там, че няколко медии публикуваха статии, че дузпа не съществува, въпреки че е очевиден както контактът между футболистите, така и липсата на игра с топка от страна на Сисиньо. В същото време, дори коментаторът да е сбъркал в анализа за дадената ситуация, нито е първият, нито е последният, който ще бърка в ефир на живо. През уикенда Енев не беше част от екипа, отговарящ за отразяването на мачовете от българския футбол. Това доведе до ситуация, при която коментатори трябваше да тичат до пистите на стадиона, за да интервюират футболисти и треньори след края на мачовете.

След отправената „молба“ от Лудогорец се е стигнало до напрежение в спортната редакция на Нова Броудкастинг груп. След кратък размисъл, Илиян Енев е взел решение да напусне заради отношението, демонстрирано към него, и в началото на седмицата се е сбогувал с колегите си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ