Арда тресна Витоша под проливния дъжд в Пловдив, Василев блести с два гола

арда-ботев-дъжд3

Арда Кърджали победи Витоша Бистрица с 2:0 в първи сблъсък от 17-тия кръг. Радослав Василев отбеляза и двете попадения в 22-ата и в 48-ата минута. Тимът на Стамен Белчев заслужено се поздрави с трите точки, след като напълно контролираше развоя на срещата през всичките 90 минути. Мачът предложи повече битка отколкото голови положения, може би и заради условията на терена. Срещата се игра на доста тежък терен заради силния дъжд, който се изливаше над стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Домакините откриха резултата в 22-ата минута. Арда изпълни първия си корнер в двубоя, но Купенов успя да изчисти. Последва още един ъглов удар от другата страна, изпълнен от Иван Коконов. В наказателното поле Лъчезар Котев и Евгени Зюмбулев не се разбраха и Радослав Василев се възползва и с глава насочи топката във вратата на Християн Василев за 1:0.

В 48-ата минута Арда стигна до второ попадение. Александър Георгиев беше изведен добре отляво и изпревари Венцислав Бонев, след което отправи центриране успоредно на вратата на Витоша и Ради Василев засече за 2:0.

Десет минути преди края на срещата Евгени Зюмбулев засече центриране в наказателното поле на Арда, но за негово съжаление топката срещна напречната греда.

В 88-ата минута Георги Купенов засече с глава топката сред центриране от корнер, но Иван Караджов. Секунди след това Илиша Сам отправи точен удар, но в ръцете на Християн Василев.

В добавеното време на срещата Даниел Кутев отправи хубав изстрел по посока вратата на Караджов, но стражът успя да боксира. В последните секунди на мача и Лъчезар Котев стреля, но в аут.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ