Младежите се развихриха! Лъвчетата писаха тройка на Полша, талант на Левски блесна с 2 гола

Младежки национали на България по футбол

Българският национален отбор по футбол до 21 години победи с класическото 3:0 връстниците си от Полша в мач от квалификациите за Евро 2021.

За успеха на младите „трикольорите“ 2 гола вкара играчът на Левски Станислав Иванов (51′, 61′), а един добави Тонислав Йорданов (43′), който играе в Литекс под наем от ЦСКА.

Победата на родните национали значеше, че те печелят осмата си точка в група 5, където вече заемат третото място. Преди двубоя пък Полша бе лидер в групата с 10 точки, но след победата на Русия над Латвия (2:0) по-рано, вече „сборная“ е лидер с 11 точки.

Днешната среща започна много равностойно и това се задържа така до почти самия край на полувремето, когато все пак ние взехме преднина. Тогава Станислав Иванов подаде към Тонислав Йорданов, който с щастлив рикошет отбеляза за 1:0.

През второто полувреме „лъвчетата“ започнаха много по-доминантно, въпреки че водеха, а това даде резултат.

В рамките на 10 минути между 51-ата и 61-ата Станислав Иванов на два пъти отбеляза красиви попадения, за да оформи класическото 3:0.

В 69-ата минута Полша остана с човек по-малко след червен картон на атакуващия футболист Фила.

До края на мача нашите се забавляваха на терена и като по чудо не вкараха повече голове, а срещата завърши при класическото 3:0.
Така България си осигури втора победа в квалификациите при 2 равенства и 1 загуба.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ