Младежите ни с последен шанс за класиране на Евро 2021

Младежки национали на България по футбол

Младежкият национален отбор на България ще изиграе поредната си квалификация по пътя към Евро 2021. Днес съставът на Александър Димитров посреща лидера в група 5 Полша от 18:00 часа на стадион “Славия”. Само победа ще запази шансовете на младите “лъвчета” за класиране на еврофиналите. Българите започнаха кампанията с разгромен успех в Естония, след което направиха нулево равенство с Русия. Последвалите два резултат обаче бяха разочароващи – 0:1 от Сърбия у дома и 0:0 като гост на аутсайдера Латвия. Поляците пък стартираха с 3 победи и равенство, като оглавяват таблицата с 10 точки.

“Нашата основна сила е отборът, колективът. Смятам, че тези момчета, които са тук, както винаги ще дадат максимума от моментните си възможности. Поляците ще разчитат на всичко най-добро. За съжаление при тях всичко е наред. Ние обаче ще се борим и не се предаваме”, заяви селекционерът Димитров.

Той разкри, че е притеснен с окомплективането на състава. От групата отпаднаха контузените Алекс Петков и Илия Юруков. Завръща се обаче Андреа Христов, който по всяка вероятност ще си партнира с брат си Петков Христов в центъра на защитата. Очаква се атаката да води Тонислав Йорданов, подкрепян от Мартин Минчев, Светослав Ковачев и Илиан Илиев-младши.

Вероятен състав на България: Д. Наумов; И. Турицов, П. Христов, А. Христов, А. Лясков; В. Антов, Л. Котев; С. Ковачев, М. Минчев, И. Илиев; Т. Йорданов

Класиране в група 5:
1. Полша 10 т.
2. Русия 8 т.
3. България 5 т.
4. Сърбия 4 т.
5. Естония 3 т.
6. Латвия 2 т.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ