Звезда на Левски поема към Бешикташ?

7 Dni Sport27.10.2019
Холмар Ейолфсон

Бащата на Холмар Ейолфсон го препоръча на Бешикташ. В интервю пред турски медии Ейолфур Сверисон „подсказа“ на турския гранд да го следи внимателно. Презимето на Холмар е Йорн, което всъщност означава орел – прякорът на Бешикташ е черните орли.

„Синът ми също е футболист, защитник. Името му е Холмар Ейолфсон. Наблюдавайте го“, заяви таткото пред медиите в Турция.

Ейолфур Сверисон също е бил защитник, а през 1994 и 1995 носи екипа на истанбулския отбор, след което преминава в Херта, където остава 8 години. Той е и бивш национален селекционер на Исландия, пише „Тема спорт“.

Холмар отново си върна титулярното място в Левски, след като 10 месеца лекуваше тежка контузия на коляното. Той успя да си спечели доверието на Петър Хубчев и в последните мачове не излиза от единайсеторката – на резервната скамейка започна да се застоява взетият през лятото гръцки бранител Янис Каргас, който е с един крак и половина в трансферния списък на столичани.

През сезона исландецът има 8 шампионатни двубоя. В последните 5 от тях е бил неизменно на терена от първата минута. Ейолфсон отбеляза и едно попадение – при 3:1 над Ботев (Враца).

Той е един от най-скъпоплатените футболисти на „сините“. Очаква се да си върне и мястото в националния отбор на Исландия. Холмар бе част от селекцията за световното първенство в Русия през 2018 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ