Юноша ще е втори вратар на Лудогорец, Чибота повежда атаката

7 Dni Sport24.10.2019
Дамян Дамянов

Юношата Дамян Дамянов ще бъде втори вратар на Лудогорец в двубоя тази вечер срещу Еспаньол. Дамянов, който пази във Втора лига на дублиращия тим на шампионите ще е резерва на Пламен Илиев. Бразилецът Ренан Дос Сантос не е възстановен, след като направи операция след двубоя срещу Ференцварош. Хорхе Броун пък няма картотека за Лига Европа. Така Дамянов ще е официално втори вратар в мача. Синът на Валери Дамянов вече няколко пъти пътува с отбора за мачовете в Европа, но до момента не е бил на резервната скамейка.

Сериозните проблеми, които Станислав Генчев има с окомплектоването на състава, ще променят изпълнителите на някои позиции на терена. При двете победи срещу ЦСКА Москва и Ференцварош Генчев използва едни и същи 10 полеви играчи, като промените бяха само на вратарския пост. Днес обаче това няма как да се случи, тъй като Драгош Григоре е наказан, а Клаудио Кешеру е контузен.

На мястото на Григоре ще се появи Козмин Моци. За поста на Кешеру Станислав Генчев има три варианта – да пусне Якуб Швиерчок (най-малко вероятно), да преквалифицира Марселиньо като централен нападател (както игра срещу Ботев) или да пусне на тази позиция Мавис Чибота (игра като нападател в няколко мача). Най-логичен изглежда вариантът с Чибота като централен нападател, което няма да наложи промяна в конфигурацията в центъра на терена.

Друг контузен футболист е Яцек Горалски. Така Лудогорец има точна група от 18 футболисти за мача.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ