Левски отдавна не е имал толкова ефективно трио в атака

7 Dni Sport22.10.2019
паулиньо

От началото на новия век Левски не е имал толкова ефективно трио в атака, ако се гледат мачовете на „сините“ до 21 октомври, сочи статистика на „Меридиан Мач“.

До този момент Найджъл Робърта, Паулиньо и Станислав Иванов имат на сметката си общо 17 гола. През 2010 година когато на „Герена“ бе Гарра Дембеле, попаденията също бяха толкова. Французинът обаче имаше на сметката си 13, а останалите в атаката общо – 4.

В момента Робърта и Стаси са с по 6, а Паулиньо има 5. И в други сезони показателите са били близки, но пък са влизали в графата – срамни. Става въпрос за по 3, както бе през 2016 година. Тогава по толкова бяха вкарали Краев, Адениджи и Аниете. Да не говорим за есента на 2015 година, когато феновете се радваха и на 1 гол от страна на хората, които трябваше да решават мачовете.

През миналото първенство Костов, Мариани и Кабрал успяха да вкарат общо 14 гола. От тях обаче 8 бяха дело на Костов. Дори и в шампионските сезони „сините“ не са имали толкова ефективно шампионско трио. Тогава головете бяха разпръснати между доста голям брой играчи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ