Изхърлят самозванците от ЦСКА 1948 от футбола?

7 Dni Sport17.10.2019
Локо Пд-ЦСКА1948-14

Тази седмица е изключителна бурна за родната футболна действителност. В нейното начало Англия ни отупа с 6 гола, развихри се скандал с огромен отзвук в цял свят. На следващият ден приключи 14-годишното управление на Борислав Михайлов, а утре има събрание на изпълкома,
след което се очакват отговори на много въпроси.

Друг въпрос обаче набира огромна скорост и се нуждае от своя отговор. А именно „Ще изхвърлят ли ЦСКА 1948 от футбола?“.

Тези с краткотрайната памет ще се зададат въпросите „Защо? Какво са направили?“, ами ще Ви припомним.

Става въпрос за скандален случай от юни 2017-а.

Тогава адвокат е атакувал в БФС за участието на тима с треньор Валентин Илиев заради неправомерно издаден лиценз. Юристът е бил категоричен, че изпълкомът е погазил правилника, след като случаят е бил прехвърлен от Лицензионната комисия.

През юни 2017-а играещият на стадиона в Драгалевци отбор е приет за временен член на БФС, като някои твърдят, че още тогава са нарушени правилата и наредбите на съюза, защото това е станало две седмици след спечеления с дузпи бараж срещу “Брацигово”.

Тимът, който наддаваше за активите и емблемата на фалиралия клуб заедно с ЦСКА, който играе на “Армията”, стана постоянен член на БФС на 16 февруари тази година, а след това завърши първи в Трета лига.

Според правилника за статута на футболните клубове – членове на БФС, отбор се допуска до процедура за издаване на лиценз за участие в професионалния футбол, когато до началото на първенството е член на БФС от най-малко 2 състезателни години за Втора лига и три за елита. ЦСКА 1948 е с лиценз от 1 година, и то ако се смята временният.

Уважението на адвоката не бе уважено, а е ясно, че правилата са били нарушени. И въпросите, които възниква сега е следния: „Открити ли са документи за тази измама? Ще се вземат ли мерки? Или пак всичко ще бъде замазано?


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ