Кървавото писмо до Хараламби, Спиридон и всички фенове и врагове на ЦСКА

7 Dni Sport17.10.2019
Гриша Ганчев

Пиша този пост за всички фенове на ЦСКА, а и не само.

Пиша го и за всички предатели и за всички лековерници. За всички, които по един или друг начин се интересуват от ЦСКА и за всички, които обичат истински или изоставиха любимия си отбор.

За всички колебаещи се примадони и за феновете само на титлите и купите. Пиша го и за образите на Хараламби и Спиридон…а и за тези с розовите, с червените, с пембяните, зелените и със сините очила.

За всички, които могат да мислят, а и за тези, на които не им се отдава особено много.

За всички, които са зачеркнати с дебелия флумастер и за онези, които гумичката още може да ги спаси.

Всеки да се припознава в каквото си иска.

А аз просто съм от тези, които винаги, когато могат са на стадиона. Когато имам възможност – ходя да гледам и да подкрепям ЦСКА в абсолютно всички футболни възрастови групи, а и на всеки вид спорт. Аз съм от тези, които пазаруват артикули, тениски, екипи, шалове, шапки и всичко – само от фен-магазина или от администрацията. Имам и абонаментна карта, но не спирам да си купувам и билети. Така помагам аз на ЦСКА. Така го усещам и така мисля, че е правилно.

ЦСКА за мен винаги е бил нещо много повече от просто един футболен отбор. Тези четири букви са олицетворение на почти целия ми живот. Всеки, който ме познава от малък, а и тези, които са имали щастието да се запознаят с мен по-късно…знаят истината.

Има обаче една шайка шарлатани, които не ме познават и не спират да тръбят наляво-надясно, че Гриша Ганчев ми плащал, за да подкрепям ЦСКА. А аз дори не го познавам. Обичам ЦСКА по един и същи начин, откакто се помня. И преди Ганчев е било така и след него ще е така.

Не знам обаче, каква ще е цената, която някой трябва да ми плати, за да тръгна против интересите на ЦСКА. Гриша Ганчев със сигурност няма толкова пари. Няма сила на тази планета, а и няма парична стойност, която да ме откаже от това, в което вярвам и това, което обичам.
Ако Гриша Ганчев не правеше това, което аз искам за ЦСКА…отдавна щеше да съм започнал да си човъркам мозъка за някакви алтернативи и да се опитвам да ги лансирам, където и когато трябва. Но откакто той е в ЦСКА, дори и за стотна от секундата не съм се усъмнил, че той е точният човек за ЦСКА.

ЦСКА беше изпаднал в нечовешка безтегловност. Бяхме на ръба да приключим със съществуването си. Извиваха ни ръцете, мачкаха ни, изключиха ни от евротурнирите, пратиха ни във „В“ група. Бяхме изправени пред тежката угроза, цял живот да бъдем използвани в неясни схеми, с ясни изпълнители. Бяхме изправени пред угрозата…просто да живуркаме. Бяхме разпънати на кръст, но възкръснахме! Възкръснахме защото се обединихме.

Гриша Ганчев спази всичките си обещания към нас, към всички фенове на ЦСКА. Плати емблемата, ремонтира базата в Панчарево и направи боеспособен отбор, който единствен в последните години е реална конкуренция на делиорманския дерибей. Школата вече започва да ражда таланти, а те са най-голямото ни богатство. Така е било винаги и отново се връщаме към корените си. А сега сме изправени и пред най-голямата крачка – новия стадион! Това е нещото, което ще ни изстреля в друга вселена.

Титли и купи няма кой да ви обещае. Те не се обещават. Те се извоюват. На терена и на трибуните. Печелят се, когато сме единни, когато всички сме обединени зад една кауза и когато не се оставяме някой да ни води за носа!

Печелят се, когато ГДБОП си няма работа в БФС.
Загуби винаги е имало и винаги ще има. Те са неизбежна част от всеки вид спорт.
Кралят на спорта в България се казва ЦСКА, а главнокомандващ на тази армия от червени сърца в момента се казва Гриша Ганчев. Войната е жестока и изисква много жертви. Убеден съм, че скоро ще има възмездие за всички.
То вече започна…
„Напред армейски лъвове –
победа ЦСКА!

– Александър Линдарев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ