Четирите смъртни гряха на Борислав Михайлов към ЦСКА

7 Dni Sport16.10.2019
Борислав Михайлов

1. През 2008 година отне лиценза на ЦСКА за участие в евротурнирите. Нещо повече, тогава той на два пъти нагло излъга публично цялата общественост.

Първо, в неделя обяви пред телевизионните камери, че проблем с лиценза на ЦСКА няма да има. В понеделник лицензът бе отнет. Второ, обяви, че лицензът е отнет от УЕФА и дори каза, че заминава за Швейцария, за да ни ходатайства за неговото връщане. Оказа се впоследствие, че лицензът е отнет от БФС и неговата Лицензионна комисия. Ние имахме силен отбор и, вместо да направим пробив в Шампионската лига, бяхме принудени спешно да продаваме играчите си и тръгнахме ускорено по финансовото нанадолнище. Тогава аз му наложих лична вендета.

2. През 2015 година изпрати ЦСКА във В група.

Това стана избирателно, тъй като и други клубове, и най-вече „Левски“, имаха не по-малки нарушения на Наредбата за лицензиране. Имам основателни съмнения, че и в този случай е използвана измама спрямо тогавашните ни ръководители. Настъпи най-тежкият момент в историята на ЦСКА, вредните последици от който още ни тежат.

3. През 2017 година, чрез серия от демагогски изявления и гнусни манипулации, направи така, че да бъдем извадени от урната минути преди тегленето на жребия за евротурнирите. Това ни донесе загуба на пари и престиж.

4. Миналата година от УЕФА ни уведомиха, че ще възстановят в сайта си историческата справка, показваща нашата приемственост, в момента, в който им я изпратим по надлежния ред.

А надлежният ред за кореспонденция между клубове и Европейската централа е само чрез съответния Национален футболен съюз. Оттогава БФС, който трябваше да изиграе единствено ролята на куриер, не придвижва справката, без да дава каквито и да е обяснения. Това поражда излишно напрежение сред феновете. Не знам дали правосъдието ще се произнесе по цялостната му дейност, но Армейското проклятие е вечно!

– Пламен Живков

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ