Още 2 крачки и националите на Балъков влизат в историята като идиоти №1 на България!

7 Dni Sport13.10.2019
payimage19

Националният отбор по футбол гони уникален антирекорд, който не се е случвал в историята му. Откакто се провеждат евроквалификации с групи, никога не сме завършвали без победа в тях, алармира „24 часа“.

Сега обаче това е напълно възможно, след като нямаме успех, а ни предстоят двубои срещу двата най-силни отбора в групата – Англия и Чехия, в София.

За първото европейско първенство през далечната 1960 г., когато системата е с директни елиминации губим от Югославия след 0:2 в Белград и 1:1 в София. И тогава е единственият път, когато не правим победа.

Най-големият резил до момента бе в квалификациите за първенството през 2012 г., когато сме твърдо последни в групата, но все пак записваме победа. Под ръководството на Лотар Матеус и с гол на капитана на настоящия отбор Ивелин Попов надвихме с 1:0 Уелс като гости в Кардиф на 7 септември 2010 г. До края на групата обаче записахме само още две равенства.

Интересното е, че и тогава сме в една група с Англия и Черна гора, както и сега. А от състава на Матеус в този на Красимир Балъков освен Попов е и Николай Михайлов.

България вече записа най-дългата си серия без победа в официален мач, сега остава да направим поредния резил, който не се е случвал в историята на националния отбор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ