Балъков готви голяма изненада за Черна гора тази вечер

7 Dni Sport11.10.2019
българия-косово-балъков1

Селекционерът на България Красимир Балъков ще пусне изцяло обновена защита в утрешната европейска квалификация срещу Черна гора. Очаква се отдясно на отбраната официален дебют да направи Георги Пашов, а капитанът на ЦСКА Петър Занев, който получи първа повиквателна от Балъков, най-вероятно ще бъде ляв бранител. Тандемът Кристиан Димитров и Антон Недялков почти сигурно ще бъде в центъра на защитата.

Интересното е, че четирима никога не са играли заедно.

В първия мач за България на Пашов той с Димитров и Недялков прекараха заедно 59 минути на терена в Дъблин. Това се случи при последната контрола на „лъвовете“ преди месец на „Авива Стейдиъм“ срещу Ейре (1:3). Тогава обаче отборът игра с петима бранители, като Симеон Славчев и Иван Горанов бяха останалите двама защитници.

Опитният Занев игра в първите двама мача от квалификациите при равенствата 1:1 с Черна гора и Косово, докато Недялков бе титуляр в последните пет мача на тима. Димитров бе титуляр в квалификациите единствено в дебюта на Балъков в Прага срещу Чехия (1:2), докато Пашов няма нито една минута в официален мач.

Както е известно, Бала има много проблеми в отбрана преди мача в Подгорица, след като титулярите му Страхил Попов и Васил Божиков напуснаха лагера заради контузии, а Николай Бодуров дори не попадна в разширения състав, въпреки че бе титуляр срещу Англия (0:4). Причината е, че бившият капитан на ЦСКА беше изваден от състава на „червените“ преди два месеца и няма игрова практика. В английската столица и Георги Сърмов игра в линията на отбраната, но този път „трикольорите“ ще са в схема с четирима защитници. Така със сигурност трима от четиримата чисти бранители от мача на „Уембли“ ще бъдат променени.

Освен това и единственият от карето в Лондон – Недялков, може да има променена позиция, тъй като срещу англичаните игра краен бранител.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ