Българският клубен волейбол се завръща!

7 Dni Sport11.10.2019
Цска Лукойл нефтохимик волейбол мъже 16

Българският клубен волейбол се завръща! На 18 октомври е първият мач от новия сезон на волейболната Суперлига. Това се очаква да бъде един доста интригуващ и непредсказуем сезон. Българските отбори винаги са давали страхотни таланти на националния ни отбор и се очертава тази традиция да се запази. Към младите надежди ще се присъединят и някои от по-опитните играчи, като Теодор Салпаров, Николай Николов, Мирослав Градинаров, Добромир Димитров, Тодор Алексиев и Георги Братоев.

Шампион за трета поредна година пък стана Нефтохимик 2010. През миналия сезон те победиха тима на Хебър Пазарджик във финалната серия с 3-0 и станаха шампиони за четвърти път в своята история. Хебър, който спечели първото място в редовния сезон, остана със сребърните медали. Тимът на ЦСКА пък завърши втори през редовния сезон, но отпадна на 1/2-финалните плейофи и приключи с бронзовите отличия.

През този сезон отново 12 отбора ще се борят за първото място в Суперлигата. Освен Нефтохимик, Хебър и Монтана за отличието ще спорят още тимовете на Арда Кърджали, Черно море, Добруджа, Дунав Русе, Левски, Марек Дупница, ЦСКА, Пирин Разлог и Славия.

Тази година България отново ще има представители и в европейските клубни турнири по волейбол. Шампионът Нефтохимик 2010 ще играе във втория по сила евротурнир – Купата на CEV. Бургазлии започват участието си срещу руския Зенит Санкт Петербург в първия кръг. Те ще са домакини на първия мач между 10 и 12 декември, а реваншът е между 17-ти и 19-ти. Нефтохимик се отказа от Шампионската лига заради липса на подходяща зала за домакинствата.

Носителят на Купата на България Хебър Пазарджик пък ще срещне полския Алурон Вирту Варта на 1/16-финалите в третия по сила турнир – Чалъндж къп. Пазарджиклии, подсилени с новия си център Денис Чавдаров и заедно с Тодор Алексиев гостуват във Варта също на 10-12 декември и са домакини на 17-19-и.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ