Прецакаха Кобрата, пратиха го да се бие с наркодилър, лежал 12 години в затвора

7 Dni Sport08.10.2019
кубрат пулев кобрата

Само месец преди следващия си мач на боксовия ринг, родната звезда Кубрат Пулев трябваше да научи, че ще се бие с друг опонент, а не с този, за когото първоначално се твърдеше. Австралиецът Марк де Мори отказа битката с Кобрата и спешно се пристъпи към резервния вариант, пише ESPN.

Така българинът ще се бие с 38-годишния американец Райдъл Букър. Все още обаче нищо не е подписано, тъй като договорката е само устна. Очаква се официално потвърждение в близките дни, но новината се потвърждава пред американското издание от двама източници, близки до организацията на двубоя.

Битката между Пулев и Букър ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифорнийския град, който се ползва предимно за бейзбол.

Американецът е с баланс от 26 победи и 2 загуби, като точно половината от успехите му са с нокаут. Той е смятан за няколко пъти по-качествен опонент от Марк де Мори, макар също да не е в челото на световния бокс.

Букър започва силно кариерата си, но тя е прекъсната за цели 12 години, след като през 2005 г. влиза в затвора за разпространение на наркотици. След излизането си през 2017 г. подновява изявите си на ринга, като има четири победи и една загуба в това време. За последно се би през април, когато записа успех.

Последният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Богдан Дину. Българинът залага статута си на задължителен претендент за световната титла на IBF. Победителят от неговия мач ще се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа в началото на 2020 г. за колана на световен шампион.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ