Новият наставник на ЦСКА Крушич: За да си успешен треньор, трябва да убиеш футболиста…

7 Dni Sport08.10.2019
ботев - цска 3

Преди няколко години Милош Крушчич дава интервю за руски спортен сайт, в което говори за своите виждания като треньор, пише „Тема спорт“. По онова време сърбинът е без работа, след като ангажиментът му с Люпко Петрович в Тараз е приключил.

„За да бъдеш успешен треньор, трябва да убиеш футболиста в себе си. Опитът, който имам на терена, ми помага да анализирам по-добре играта, както и мисленето на футболистите. Но разликата между играч и треньор е огромна, футболистът трябва да се влага много здраво в тренировките и мачовете, докато треньорът хем е нужно да мисли за двубоите, хем и за играчите. Селекцията, организирането на заниманията, методологията, психологията – това са все ключови елементи, в които наставникът трябва да е добър. Трябва да пребориш себе си, за да станеш треньор“, казва Крушчич.

„Дали съм демократ или диктатор? По-скоро клоня към първото. Но треньорът трябва да има усет и да усеща кога е необходимо да бъде демократичен и кога – диктатор. Но когато тренировъчният процес върви добре, винаги има място за шеги и смях, както и за компромиси, ако се налагат такива“, допълва Крушчич.

А като свое треньорско кредо сърбинът посочва: „За да бъдеш успешен треньор, трябва да печелиш. Това, което искам, е моите отбори да играят бързо, технично, красиво, но и да са така организирани, че всеки футболист да знае какво трябва да прави във всеки един момент. Много важна е и защитата. Личното ми предпочитание е да давам повече свобода на футболистите да взимат индивидуални решения. По мое мнение развитието на мачовете зависи от индивидуалното качество на играчите и именно то украсява футбола“, коментира Крушчич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ