Революция във футбола! София предвижда милиони за ЦСКА и Левски, за да приключат Лудогорец

7 Dni Sport01.10.2019
карлос контрера

Лидерът на групата на ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера направо взриви футболна София с един пост отпреди 3 часа!

Според него е време Общината да намери средства, с които да стимулира Левски и ЦСКА да си върнат върха във футбола, а и не само. Още повече, че Контрера разкрива как със спечелени поръчки в столицата олигарсите Домусчиев и Гайтански печелят пари, с които издържат проектите си.

ЕТО И ДУМИТЕ НА КАРЛОС КОНТРЕРА, КОИТО ЗАРАДВАХА СПОРТНА СОФИЯ:

Нов футболен доминант се заражда след този в Разград, с парите на бизнесмен, печелещ от боклука на София. Като гледам какви пари се харчат в Кърджали, включително и общински, скоро и Арда ще предреди Левски и ЦСКА. На практика, печелейки конкурси в София, Кирил Домусчиев и Румен Гайтански спонсорират два футболни проекта далеч то града ни.

Смятам, че Столична община е в дълг към клубовете, които представляват София в елитните първенства по футбол, волейбол, баскетбол… Досега те са получили от общината 0 лева. В същото време Монтана отделя чрез общински средства и свои партньори над милион и неслучайно има титли в баскетбола и волейбол,. Забележете Монтана, която е община в един от най-бедните региони на страната. В Несебър бюджетът за елитен спорт е над милион! В Стара Загора да не говорим.

Върти ми се в главата, че София може със своя милиарден бюджет да отдели 2-3 милиона лева само за ПРЕМИРАНЕ на отбори, които станат шампиони на България и се класират за европейските турнири.

Тези пари на практика ще се връщат обратно в града, при това многократно повече. Я си представете, ако Левски или ЦСКА влезе в групите не на Шампионската, а на Лига Европа? За града ни това ще има добавена стойност в десетки милиони левове. Малкият и средният бизнес ще усетят бързо ефектът, тъй като тези средства директно се изливат в по-голямата си част в сферата на услугите.

Грехота е спортната столица на Европа – София, в отминалия сезон да няма нито един отбор шампион и при мъжете, и при жените.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ