ОТ НЕДЕЛЯ ВЕЧЕР: Исторически срам за българския волейбол

7 Dni Sport30.09.2019
волейбол, мъже, национален отбор, българия

Българският национален отбор по волейбол остана на 11-о място в крайното класиране на Евроволей 2019, което е историческо дъно за този спорт.

За последен път българите бяха 11-и през 1987 година и то след бронзовите медали на Мондиала в Париж година по-рано. През 2005 година „лъвовете“ дори не успяха да се класират за Евроволей, но тогава в надпреварата участваха само 12 отбора, припомня Топспорт.

Само преди 4 години нашите волейболисти съжаляваха за пропусната тила в София, след като изпуснаха на полуфинала бъдещия шампион Франция. Сега картината е направо отчайваща. Нашите момчета се измъчиха в групата със слабия тим на Португалия, а след това отстъпиха пред Франция, Италия и Словения и безславно отпаднаха на осминафинал.

Това класиране според сегашния регламент ще осигури участие на българските волейболисти в квалификациите за Евроволей 2021, което ще утежни догодина безкрайно тежката им програма. Спечелването на предолимпийския турнир в Берлин изглежда мираж, защото там ще участват шампиона от Евроволей 2019 Сърбия, сребърните медалисти от Словения, четвъртите в Париж Франция, както и амбициозните домакини от Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ