В Ирландия ни разкостиха: Българският тим върви от зле към по-зле

7 Dni Sport09.09.2019
България, Стилиян Петров

Британското издание „Сountypress“ направи обстоен анализ на България преди приятелския мач на „трикольорите“ с Ейре в Дъблин, който ще се изиграе утре в 21:45 часа.

Колегите обърнаха на пет фактора преди сблъсъка – треньорът Красимир Балъков, звездата на тима ни, именитите ни футболисти, формата, в която се намираме и сблъсъците между двата тима.

За селекционера на „лъвовете“ в материала се отбелязва кога е заменил Петър Хубчев, както и че той е един от героите ни от САЩ 94′. Те допълват през кои страни е минала и треньорската кариера на Бала.

За звезда на тима ни са определени Кирил Десподов и Вандерсон. Новото попълнение на Щурм Грац е описан като футболист с бляскаво бъдеще, а за бразилеца е уточнено, че е на 31 години и не се очаква от него дълга кариера в националния тим.

В най-запомнящите се ни играчи, естествено, се отбелязват Красимир Балъков, Петър Хубчев, Йордан Лечков и Христо Стоичков от по-старото поколение. От по-новата история ирландците отбелязват Стилян Петров и Димитър Бербатов.

За временната ни форма в материала се уточнява, че Балъков поема тима заради разочароващ старт на европейските квалификации. Ирландците обаче добавят, че нещата вървят от зле към по-зле, тъй като имаме 2 точки, които са спечелени при Хубче, и сме едва 60-и в ранглистата на ФИФА в момента.

Последното нещо, на което колегите обръщат внимание, са мачовете между Република Ирландия и България, които са се срещали 9 пъти помежду си, в които ние водим с 3:2 победи (4 равенства).

Снимка: rte.ie

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ