Браво, Лъвици! България се класира на 1/8-финал на Европейското по волейбол

7 Dni Sport29.08.2019
2

Волейболистките от националния отбор на България се класираха за 1/8-финалите на Европейското първенство. Момичетата на селекционера Иван Петков би без проблеми Финландия с 3:0 (25:14, 25:21, 25:19) в решаващия си последен мач от Група А на шампионата, игран тази вечер пред едва малко повече от 500 зрители в зала „Ататюрк“ в турската столица Анкара.

По този начин „лъвиците“ завършиха на 3-о място в крайното класиране със 7 точки след 2 победа и 3 загуби, приключи и 4-ия Гърция, но с 6 точки. Така на 1/8-финалите България ще играе срещу вторият от Група С – Азербайджан, който преди малко би Румъния също с 3:0 гейма в последната си среща.

Двубоят ще бъде в неделя (1 септември), като началния час ще бъде определен по-късно тази вечер след края на всички мачове от груповата фаза.

Финландия пък остана на предпоследното 5-о място в групата с 1 победа, 4 загуби и 4 точки и отпадна от по-нататъшно участие на първенството.

По-късно тази вечер пък е последния мач в тази група – дербито между настоящия европейски и световен шампион Сърбия и домакините от Турция, които ще определят победителят в групата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ