Никола Спасов сипа по една мастика на Левски и ЦСКА и отсече: В дербито на Пловдив е истината

7 Dni Sport29.08.2019
Царско село шампиони 6

Наставникът на Царско село Никола Спасов беше гост в предаването „Домът на футбола“. Той говори за представянето на тима от началото на сезона, както и даде своята прогноза за дербитата в Пловдив между Локомотив и Ботев и това в столицата между ЦСКА-София и Левски.

„Купата е неповторима, начинът, по-който я взехме е неповторим. Всички неща обаче са ценни. По принцип беше трудно, на мен не ми се стори, че е бързо, вече сме в Първа лига, радвам се и се гордея с това нещо“, коментира Спасов.

„Трудно започнахме първенството, новите футболисти нямаха време да се адаптирам, момчетата от миналата година не бяха уверени, и аз имам вина, оказа, че ни трябват по-опитни футболисти и чужденци, това е просто задължително, добрите отбори имат по 6-7 чужденци, случихме с чужденци, двама от тях бяха контузени, но останалите са на изключително ниво и отборът става по-добър“, добави наставникът на Царско село.

„Мачът с Левски не заслужавахме да загубим, във футбола има просто голове, който вкара повече побеждава, изиграхме срещата на добро ниво, играхме сърцато, раздадохме се, от елементарна глупава ситуация загубихме мача. Малко след това още един подарък от наша страна, загубата повлия положително на отбора, нещата се случиха в следващите мачове“, допълни Спасов.

„Трудна програма, имахме и късмет, без късмет нещата не се получават, но и футболистите играха сърцато, на върха на възможностите си и бяха възнаградени. Чужденците влязоха в по-добро състояние, Карачанаков с една седмица тренировки вдигна нивото, Серкан Юсеин с 30 минути вдигна класата, не сме отборът от Втора лига, новите хора, които взимаме се включиха много бързо в отбора и нещата ни се получават. Разликата е в бързината, техниката. Всеки един треньор работи по различен начин, разликата я правят футболистите. Не плащаме високи заплати, разчитаме на случайни трансфери, свободни трансфери, с преценяване, с доза късмет. Ще се радвам ако наши футболисти биват продавани. Всички се притесняваме от отбора на Витоша, това че имат 0 точки не ги прави лош отбор, в последните седмици с важни нови попълнения, започнаха да бележат и голове, опасен отбор са, не искам да има подценяване, искаме да затвърдим добрите впечатления и резултати“, каза още наставникът на Царско село.

„Идеята е да имаме повече полузащитници и да правим разликата в средата на терена. В последните мачове играем с 4-ма нападатели, рискувам много, но съм възнаграден с тези рискове, дано ни се получава и в бъдеще, искам да виждам отбора си, когато атакува. Важно е футболистите да си вярват, когато се играе атрактивно и хората ще се върнат на стадиона. Целта е да останем в елита на българския футбол. Във всеки един мач играем за победа.

В пловдивското дерби почти никога не го взима по-добрият отбор в момента. Няма да е лесно на Локомотив да вземат мача с Ботев, треньорът им е добър.

Другото дерби не прилича на пловдивското. И ЦСКА, и Левски са еднакво слаби, няма да бъде спектакъл“, каза още наставникът на Царско село.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ